Current Affairs Quiz 18 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 April 2018

Question 1: April 18th is celebrated as World ____ Day
A. Cancer
B. Artists
C. Heritage
D. Yoga

Answer and Explanation

Answer: C

April 18th is celebrated as World Heritage Day.

Question 2: Which state has launchedthe Pocket Cop project?
A. Rajasthan
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Delhi NCR

Answer and Explanation

Answer: C

Gujarat has launched Pocket Cop Project.

Question 3: Which state has been affected by a storm?
A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. West Bengal
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C

West Bengal is affected by storm causing 10 deaths.

Question 4: Which IIT will help PhD students to convert thesis into startups ?
A. Madras
B. Bombay
C. Kanpur
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

IIT Delhi to help PhD students to convert thesis into startups

Question 5: How many countries are part of the International Solar Alliance ?
A. 42
B. 52
C. 62
D. 72

Answer and Explanation

Answer: C

62 countries are part of International Solar Alliance.

Question 6:____ to add security layer to its mailing service.
A. Yahoo
B. Rediff
C. Google
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: C

Google to add security layer to its mailing service.

Question 7:___ to introduce 10,000 Electric Vehicles in India.
A. Uber
B. Lyft
C. Ola
D. Red Taxi

Answer and Explanation

Answer: C

Ola will introduce 10,000 Electric Vehicles in India.

Question 8:____ has generated 35% of handset industry profits
A. iPhone 8
B. iPhone 8 plus
C. iPhone X
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

iPhone X has generated 35% of handset industry profits.

Question 9:Apple captured ___ of the total handset market profits.
A. 66%
B. 76%
C. 86%
D. 96%

Answer and Explanation

Answer: C

Apple captured 86% of the total handset market profits.

Question 10: Which IPL cricketer is the current holder of the orange cap?
A. Pollard
B. Gambhir
C. Kohli
D. Gayle

Answer and Explanation

Answer: C

RCB’s Virat Kohli has the orange cap.

Daily Current Affairs: 18 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18

Daily Current Affairs 18 April 2018 Current Affairs Quiz April 18 2018 Current Affairs Infographic