Current Affairs Quiz 19 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 April 2018

Question 1: Govt plans to accelerate district growth by __
A. 1%
B. 2%
C. 3%
D. 4%

Answer and Explanation

Answer: C

Govt plans to accelerate district growth by 3%.

Question 2: Atal Amrit Abhiyan has been launched in ___
A. Rajasthan
B. Manipur
C. Assam
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Atal Amrit Abhiyan is launched in Assam.

Question 3: Which country gave death sentence to 300 people over links with ISIS?
A. Iran
B. Iraq
C. Pakistan
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

Iraq gave death sentence to 300 people.

Question 4: Which among the following is not a Nordic nation?
A. Finland
B. Denmark
C. Norway
D. France

Answer and Explanation

Answer: D

France is not a Nordic nation.

Question 5: Which island has been hit by power outage?
A. Bali
B. Andaman
C. Palm islands
D. Puerto Rico

Answer and Explanation

Answer: D

Puerto Rico has been hit by power outage.

Question 6: Which social media platform has unveiled mobile recharge feature exclusively for Indians?
A. Yahoo Chat
B. Facebook
C. Snapchat
D. Hangout

Answer and Explanation

Answer: B

Facebook unveiled the feature for Indians.

Question 7:___ will now allow customers to order products from US.
A. Flipkart
B. Amazon
C. Ali Express
D. Ebay

Answer and Explanation

Answer: B

Amazon launched international shopping allowing users to order items from US.

Question 8: India is the __ largest economy in the world.
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

India is the 6th largest economy in the world.

Question 9:India’s GDP in 2017 is ___
A. 2.4 trillion dollars
B. 2.5 trillion dollars
C. 2.6 trillion dollars
D. 2.7 trillion dollars

Answer and Explanation

Answer: C

India’s GDP in 2017 is $2.6 tn.

Question 10: Which team is on top of IPL table right now?
A. RR
B. DD
C. KKR
D. SRH

Answer and Explanation

Answer: C

KKR is on top with 3 wins.

Daily Current Affairs: 19 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20

Daily Current Affairs 19 April 2018 Current Affairs Quiz April 19 2018 Current Affairs Infographic