Current Affairs Quiz 21 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 April 2018

Question 1: Impeachment motion submitted by Opposition parties is against ____
A. Narendra Modi
B. Rajesh Kumar
C. Dipak Misra
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: C

The impeachment motion is against CJI Dipak Misra.

Question 2: Which state has decided to install plastic crushing machines?
A. Rajasthan
B. Manipur
C. Maharshtra
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Maharashtra govt has decided to install 2500 plastic crushing machines in public places.

Question 3: A 500 kg WWII bomb was diffused in ___
A. China
B. Denmark
C. Norway
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: D

The bomb was diffused in Germany.

Question 4: Who will be the new head of Commonwealth ?
A. Queen Elizabeth II
B. Prince Charles
C. Prince William
D. Prince Harry

Answer and Explanation

Answer: B

UK Prince Charles will succeed Queen Elizabeth II.

Question 5:A recent air strike in Yemen was conducted by which country?
A. Iran
B. Iraq
C. Syria
D. Ukraine

Answer and Explanation

Answer: C

Air strike in Yemen was conducted by Syria-led coalition.

Question 6: Iraq has paid for the reparation of which country?
A. Iran
B. Kuwait
C. Syria
D. Yemen

Answer and Explanation

Answer: B

Iraq pays for reparation of Kuwait damaged during Gulf War.

Question 7: Which is the most preferred city for office expansion ?
A. Delhi NCR
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Bangalore is the most preferred city for office expansion.

Question 8:Which bank has allowed withdrawal at PoS terminals?
A. Axis bank
B. YES Bank
C. HSBC
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: D

SBI allows cash withdrawal at Point of Sale terminals.

Question 9:Which team is on top of the IPL table presently ?
A. RR
B. DD
C. KKR
D. CSK

Answer and Explanation

Answer: D

CSK is on the top with high net run rate compared to other teams of same score.

Question 10: Manika Batra won how many medals at CWG 2018?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Table Tennis player Mnaika Batra won 4 medals at CWG 2018.

Daily Current Affairs: 21 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22

Daily Current Affairs 21 April 2018 Current Affairs Quiz April 21 2018 Current Affairs Infographic