Current Affairs Quiz 22 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 April 2018

Question 1: International SME Convention will be held at ____
A. Los Angeles
B. Beijing
C. New Delhi
D. Tokyo

Answer and Explanation

Answer: C

International SME Convention will be held at New Delhi.

Question 2: India is committed to end viral hepatitis by which year?
A. 2018
B. 2020
C. 2025
D. 2030

Answer and Explanation

Answer: D

India is committed to end viral hepatitis by 2030.

Question 3: Which country has been renamed by its King as ‘the Kingdom of eSwatini’?
A. China
B. Swaziland
C. Switzerland
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

Swaziland is renamed as ‘the Kingdom of eSwatini’.

Question 4: Prof Parag Pathak,who has bee named as the most promising economist below 40, is from which university?
A. Harvard
B. Stanford
C. Wharton
D. MIT

Answer and Explanation

Answer: D

Prof Parag Pathak from MIT is named as most promising economist below 40.

Question 5:Air strike in Syria against ISIS was conducted by ___.
A. Iran
B. Iraq
C. Yemen
D. Ukraine

Answer and Explanation

Answer: B

Iraq launched air strikes in Syria against ISIS.

Question 6: HDFC Bank profit for the March quarter has increased by_____
A. 5%
B. 10%
C. 15%
D. 20%

Answer and Explanation

Answer: D

HDFC Bank profit has increased by 20% .

Question 7: Intercontinental Cup will be hosted in ___
A. Delhi NCR
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Intercontinental Cup will be hosted in Mumbai.

Question 8:Which team won Super Cup Football Tournament?
A. East Bengal
B. Bengaluru
C. Hyderabad
D. Cochin

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru FC won Super Cup Football Tournament.

Question 9:The minimum punishment for rape has been increased from 7 yrs to __ yrs
A. 8
B. 9
C. 10
D. 11

Answer and Explanation

Answer: C

The minimum punishment for rape is increased to 10 yrs.

Question 10: Commonwealth nations will take on cybersecurity by ___
A. 2018
B. 2019
C. 2020
D. 2021

Answer and Explanation

Answer: C

Commonwealth nations will take on cybersecurity by 2020.

Daily Current Affairs: 22 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22

Daily Current Affairs 22 April 2018 Current Affairs Quiz April 22 2018 Current Affairs Infographic