Current Affairs Quiz 23 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 April 2018

Question 1: World Book capital for 2018 is ___
A. Los Angeles
B. Beijing
C. Athens
D. Tokyo

Answer and Explanation

Answer: C

World Book capital for 2018 is Athens.

Question 2: How many countries including India have a Sex Offender database?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer and Explanation

Answer: C

8 countries maintain a Sex Offender database.

Question 3: Who rejected impeachment motion against CJI Dipak Misra ?
A. Narendra Modi
B. Ram Nath Kovind
C. Sumitra Mahajan
D. Venkaiah Naidu

Answer and Explanation

Answer: D

Vice President Venkaiah Naidu rejected the impeachment motion against CJI.

Question 4: TCS is ranked __ in world’s 100 most valued companies list.
A. 93rd
B. 95th
C. 97th
D. 99th

Answer and Explanation

Answer: C

TCS is ranked 97th in the list.

Question 5:How many courts in India, including Madras high court have e-court fee payment facility ?
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10

Answer and Explanation

Answer: B

8 courts have this facility.

Question 6: Which bank has launched digital forms ?
A. HDFC
B. SBI
C. ICICI
D. Standard Chartered

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI Bank launched Digital forms.

Question 7: 23rd April is observed as World __ Day
A. Heritage
B. Book
C. Aids
D. Health

Answer and Explanation

Answer: B

23rd April is observed as World Book Day.

Question 8:What % of Telangana state govt jobs will be reserved for sportspersons?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

2% of jobs will be reserved.

Question 9:Mukesh Ambani has been ranked __ inFortune magazine’s list of world’s greatest leaders of 2018.
A. 20
B. 24
C. 30
D. 32

Answer and Explanation

Answer: B

Mukesh Ambani is ranked at 24 in the list.

Question 10: Jan Dhan accounts deposits have crossed ___ cr
A. Rs.50,000
B. Rs.60,000
C. Rs.70,000
D. Rs.80,000

Answer and Explanation

Answer: D

The deposits have crossed Rs.80,000 cr mark.

Daily Current Affairs: 23 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23

Daily Current Affairs 23 April 2018 Current Affairs Quiz April 23 2018 Current Affairs Infographic