Current Affairs Quiz 30 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 April 2018

Question 1:Pawan Chamling is the longest serving CM of ____
A. West Bengal
B. Sikkim
C. Meghalaya
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Pawan Chamling is the longest serving CM of Sikkim.

Question 2:World Environment Day 2018 will be hosted by ___
A. India
B. China
C. France
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

It will be hosted by India.

Question 3:International Buddhist meet will be held in ___
A. Sri Lanka
B. Lumbini
C. Myanmar
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

International Buddhist Meet will be held in Lumbini.

Question 4: Amber Rudd has resigned as the foreign secretary of __
A. US
B. UK
C. Canada
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

Amber Rudd resigned as the foreign secretary of UK.

Question 5: Blue Origin is led by ___
A. Bill Gates
B. Satya Nadella
C. Jeff Bezos
D. Warren Buffet

Answer and Explanation

Answer: C

Blue Origin is led by Jeff Bezos.

Question 6:Which bank has launched a humanoid ?
A. Axis
B. HDFC
C. ICICI
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: B

HDFC launches humanoid IRA 2.0.

Question 7:Apple India profit has increased by ____
A. 14%
B. 24%
C. 34%
D. 44%

Answer and Explanation

Answer: D

Apple India profit increases by 44%.

Question 8:Who clinched Barcelona title ?
A. Federer
B. Nadal
C. Paes
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Nadal clinched Barcelona title.

Question 9:How many titles has Rafael Nadal won in his career ?
A. 47
B. 57
C. 67
D. 77

Answer and Explanation

Answer: B

Nadal has won 77 titles in his career.

Question 10: Stefanos is the youngest Barcelona finalist from ____
A. China
B. Sri Lanka
C. Greece
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

Stefenos is a player from Greece.

Daily Current Affairs: 30 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5Apr-6Apr-7Apr-8
Apr-9Apr-10Apr-11Apr-12
Apr-13Apr-14Apr-15Apr-16
Apr-17Apr-18Apr-19Apr-20
Apr-21Apr-22Apr-23Apr-24
Apr-25Apr-26Apr-27Apr-28
Apr-29Apr-30

Daily Current Affairs 30 April 2018 Current Affairs Quiz April 30 2018 Current Affairs Infographic