Current Affairs Quiz 5 April 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 April 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 April 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 April 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 April 2018

Question 1: Anti-lock brakeshave been made mandatory for 2-wheelers in ____
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. West Bengal
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Anti-lock brake made mandatory for 2-wheelers in Maharashtra.

Question 2: In 2017 fiscal year, ____ kms of road were built on an average everyday.
A. 17
B. 20
C. 27
D. 30

Answer and Explanation

Answer: C

27 kms were built everyday.

Question 3: Which country is the largest manufacturer of steel ?
A. Japan
B. India
C. Nepal
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China is the largest producer of steel.

Question 4: India’s 1st blockchain has been implemented in which sector?
A. Health
B. Finance
C. Education
D. Elections

Answer and Explanation

Answer: B

India’s 1st blockchain is implemented in Finance sector.

Question 5: India is the __ most vulnerable country to cyber threats
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is the 3rd most vulnerable country to cyber threats.

Question 6:Hafiz Saeed’s political party will contest for elections in which country?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Iraq
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

Hafiz Saeed’s political party will contest for elections in Pakistan.

Question 7: Who is the new CEO of SBI Life Insurance ?
A. Arundhati Bhattacharya
B. Sanjeev Nautiyal
C. Arijit Basu
D. Chanda Kochhar

Answer and Explanation

Answer: B

Sanjeev Nautiyal is the new CEO and MD of SBI Life Insurance.

Question 8: RBI has kept the repo rate at ___
A. 4%
B. 5%
C. 6%
D. 6.5%

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has kept the repo rate unchanged at 6%.

Question 9: Which bank will use WhatsApp to send alerts to customers ?
A. ICICI
B. HDFC
C. IndusInd
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: C

IndusInd bank will use WhatsApp to send alerts to customers.

Question 10: CommonWealth Games 2018 are being held at ____
A. Japan
B. N Korea
C. S Korea
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: D

CommonWealth Games 2018 are being held at Australia.

Daily Current Affairs: 5 April

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for april-2018
Happy Learning!
Apr-1Apr-2Apr-3Apr-4
Apr-5

Daily Current Affairs 5 April 2018 Current Affairs Quiz April 5 2018 Current Affairs Infographic