Current Affairs Quiz 16 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 December 2017

Question 1:Jallikattu Premier League will be held in ___
A. Hyderabad
B. Coimbatore
C. Chennai
D. Trichy

Answer and Explanation

Answer: C

Jallikattu Premier League will be held in Chennai.

Question 2: GMO Internet Group is a ___ company
A. US
B. Japanese
C. South Korean
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

GMO Internet Group is a Japanese company.

Question 3: ____ has unveiled a satellite network plan for South China Sea
A. Japan
B. South Korea
C. China
D. No plans

Answer and Explanation

Answer: C

China unveils satellite network plan for South China Sea.

Question 4: Who is the President of Indian Nation Congress party?
A. Sonia Gandhi
B. Rajiv Gandhi
C. Rahul Gandhi
D. Amit Shah

Answer and Explanation

Answer: C

Rahul Gandhi is the President of Congress Party.

Question 5: As per World Inequality Report 2018 by World Inequality Lab Income Inequality Highest in India Since________
A. 1970s
B. 1960s
C. 1980s
D. 1990s

Answer and Explanation

Answer: C

Income Inequality Highest in India Since 1980s

Question 6: Tuirial Hydropower Project is in ___
A. Manipur
B. Mizoram
C. Assam
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: B

Tuirial Hydropower Project is in Mizoram.

Question 7: Which Bank has launched the ‘Sahafat finance scheme’ for journalists?
A. Yes Bank
B. SBI
C. HDFC Bank
D. J&K Bank

Answer and Explanation

Answer:D

Jammu and Kashmir Bank on Thursday launched a “J&K Sahafat Finance Scheme” for journalists, editors, employees of newspapers, and media houses.

Question 8:In India, Vijay Diwas is celebrated every year on:
A. December 15
B. December 16
C. December 17
D. December 18

Answer and Explanation

Answer: B

India celebrates Vijay Diwas every year on 16 December, as it marks its military victory over Pakistan in 1971 during the Indo-Pakistani War of 1971, in alliance with Bangladesh Mukti Bahini.

Question 9: Sunil Gavaskar completed 22 Test tons in ___ innings
A. 99
B. 100
C. 101
D. 102

Answer and Explanation

Answer: C

Sunil Gavaskar completed 22 Test tons in 101 innings.

Question 10: India’s trade deficit is __ in November
A. 12.83 billion dollars
B. 13.83 billion dollars
C. 14.83 billion dollars
D. 15.83 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: B

India’s trade deficit is $13.83 bn in November.

Daily Current Affairs: 16 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18

Daily-Current-Affairs-16-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-16-2017-Current-Affairs-Infographic