Current Affairs Quiz 13 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 January 2018

Question 1: Auction for IPL 2018 will take place in ___
A. Chennai
B. Mumbai
C. Bengaluru
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Auction for IPL 2018 will take place in Bengaluru.

Question 2: What is the market capitalisation all the cryptocurrencies combined?
A. 540 billion dollars
B. 640 billion dollars
C. 740 billion dollars
D. 840 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: C

The market capitalisation of all the cryptocurrencies combined together is $740 bn.

Question 3:IDFC will merge with ___
A. JPMorgan &Chase
B. Louis Vuitton
C. Capital First
D. Morgan Stanley

Answer and Explanation

Answer: C

IDFC will merge with Capital First.

Question 4: N Korea and ___ will install artificial reefs against China.
A. US
B. Australia
C. S Korea
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

N Korea along with S Korea will take the step.

Question 5: Which is the poorest state in India?
A. Uttar Pradesh
B. Haryana
C. Bihar
D. Chhatisgarh

Answer and Explanation

Answer: C

Bihar is the poorest state in India.

Question 6: Which country was not ready to welcome US President?
A. UK
B. China
C. Pakistan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

UK was not ready to welcome US President Donald Trump.

Question 7:New Zealand won the 5 match ODI series against ___
A. Pakistan
B. Ireland
C. Sri Lanka
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: A

New Zealand won the 5 match ODI series against Pakistan.

Question 8: Which country has banned women from driving?
A. Saudi Arabia
B. Afghanistan
C. Turkmenistan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Turkmenistan has recently banned women from driving.

Question 9: Antonio Guterres is the secretary general of __
A. IMF
B. World Bank
C. UNO
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Antonio Guterres is the Secretary General of UNO.

Question 10: Devendra Fadnavis is the CM of ______
A. Madhya Pradesh
B. Goa
C. Maharashtra
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: C

Devendra Fadnavis is the Chief Minister of Maharashtra.

Daily Current Affairs: 13 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16

Daily Current Affairs 13 january 2018 Current Affairs Quiz january 13 2018 Current Affairs Infographic