Current Affairs Quiz 18 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 January 2018

Question 1: Which state police will launch a survey geo-tag criminals?
A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Telangana
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C

Telangana police will launch survey to geo-tag criminals.

Question 2: Benjamin Netanyahu is the PM of ____
A. Pakistan
B. Palestine
C. Israel
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Benjamin Netanyahu is the PM of Israel.

Question 3:Agni-V is a/an __ missile.
A. Russian
B. Chinese
C. Indian
D. Pakistani

Answer and Explanation

Answer: C

Agni-V is an Indian missile.

Question 4:Gates Foundation will settle the debt of which country?
A. Algeria
B. Albania
C. India
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: D

Gate Foundation will settle the polio debt of Nigeria.

Question 5: Which firm will investigate the Russian meddling in Brexit vote?
A. Google
B. Microsoft
C. Facebook
D. Goldman Sachs

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook will investigate the Russian meddling in Brexit vote.

Question 6:Which is the 1st Indian bank to cross Rs.5 tn market capitalisation ?
A. HSBC
B. HDFC
C. ICICI
D. IDBI

Answer and Explanation

Answer: B

HDFC is the 1st bank to cross Rs.5 tn market capitalisation.

Question 7:Which of the following is not a cryptocurrency?
A. Bitcoin
B. Ethereum
C. Litecoin
D. Paypal

Answer and Explanation

Answer: D

Paypal is not a cryptocurrency.

Question 8: Dilpreet Singh is a __ player
A. Badminton
B. Cricket
C. Tennis
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: D

Dilpreet Singh is a hockey player.

Question 9: The 4 nation Hockey meet is going on in ____
A. India
B. New Zealand
C. Zimbabwe
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

The 4 nation Hockey meet is going on in New Zealand.

Question 10: AB de Villiers is a cricket player from ____
A. India
B. Australia
C. South Africa
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

AB de Villiers is a cricket player from South Africa.

Daily Current Affairs: 18 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18

Daily Current Affairs 18 january 2018 Current Affairs Quiz january 18 2018 Current Affairs Infographic




[i]
[i]