Current Affairs Quiz 2 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 January 2018

Question 1: Harsh Vardhan is a ___
A. Journalist
B. Minister
C. Scientist
D. Sportsperson

Answer and Explanation

Answer: B

Harsh Vardhan is the Union Minister of Science.

Question 2: Which city will get a floating market?
A. Vizag
B. Chennai
C. Kolkata
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Kolkata will get its first floating market with 200 shops.

Question 3: India ranks __ in world in nanotechnology.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

India ranks 3rd in world in nanotechnology.

Question 4: S Korea offers talks to ___ over participation in Olympic games.
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: D

S Korea offers talks to North Korea over participation in 2018 Winter Olympic games.

Question 5: Who is the Secretary General of UN?
A. Ban-ki-Moon
B. Antonio Guterres
C. Christian Lagarde
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: B

Antonio Guterres is the Secretary General of United Nations Organisation.

Question 6:_____ has legalised the sale of marijuana
A. India
B. Germany
C. Dubai
D. California

Answer and Explanation

Answer: D

California legalises sale of marijuana.

Question 7:Foreign bank ATMs in India fell by _____
A. 16%
B. 18%
C. 20%
D. 22%

Answer and Explanation

Answer: B

Foreign bank ATMs in India fell by 18%.

Question 8: Which state police will learn foreign languages?
A. Madhya Pradesh
B. Delhi
C. Haryana
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi state police will learn to assist foreign nationals.

Question 9:Donald Trump accused __ of transferring oil to North Korea.
A. South Korea
B. Israel
C. China
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump accused China of transferring oil to North Korea.

Question 10: India ranks __ in world in terms of scientific publications
A. 5
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

India ranks fifth in world in terms of scientific publications.

Daily Current Affairs: 2 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4