Current Affairs Quiz 20 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 January 2018

Question 1: ‘Livability Index’ will be measured based on __ parameters.
A. 13
B. 14
C. 15
D. 16

Answer and Explanation

Answer: C

‘Livability Index’ will be measured based on 15 parameters.

Question 2: Which political leader suggested topics for ‘Mann ki Baat’?
A. Sonia Gandhi
B. Rahul Gandhi
C. Mamata Bannerjee
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Rahul Gandhi suggested 3 topics for ‘Mann ki Baat’.

Question 3:Who is the Indian Ambassador at UNSC?
A. Navdeep Singh
B. Syed Akbaruddin
C. Nirupama Rao
D. Gurcharan Das

Answer and Explanation

Answer: B

Syed Akbaruddin is the Indian Ambassador at UNSC.

Question 4:Which country’s cricket team won the Blind Cricket World Cup?
A. Australia
B. Pakistan
C. India
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: C

India won the Blind Cricket World Cup.

Question 5: Which is the most admired company in 2018?
A. Google
B. Microsoft
C. Facebook
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: D

Apple is the most admired company in 2018.

Question 6:Which country’s govt has shut down?
A. UK
B. US
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

US govt has shut down.

Question 7:Rahul Gandhi is the President of ____ party.
A. BJP
B. TDP
C. CPI
D. Congress

Answer and Explanation

Answer: D

Rahul Gandhi is the President of Congress party.

Question 8: How many times has India won Blind Cricket World Cup?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

India won the Blind Cricket World Cup 2 times.

Question 9: Which is Google’s parent Company?
A. Alphabet
B. Tablet
C. Microsoft
D. Yahoo

Answer and Explanation

Answer: A

Alphabet is Google’s parent.

Question 10: Which is the world’s second most admired company for 2018?
A. Google
B. Microsoft
C. Amazon
D. Alphabet

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon is world’s 2nd most admired company for 2018.

Daily Current Affairs: 20 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20

Daily Current Affairs 20 january 2018 Current Affairs Quiz january 19 2018 Current Affairs Infographic