Current Affairs Quiz 25 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 January 2018

Question 1:Karnataka has Mahadayi water issue with __
A. Telangana
B. Tamil Nadu
C. Maharashtra
D. Goa

Answer and Explanation

Answer: D

Karnataka has Mahadayi water issue with Goa.

Question 2: AICTE has reduced credits for engineering from 220 to ___
A. 150
B. 160
C. 170
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

AICTE has reduced credits for theory courses from 220 to 160.

Question 3:Rohan Bopanna is a ___
A. Swimmer
B. Tennis player
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Rohan Bopanna is a tennis player.

Question 4:Which country will face Afghanistan in U-19 WC semis?
A. Australia
B. Pakistan
C. Turkey
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: A

Afghanistan will face Australia in U-19 WC semis.

Question 5: Which country has developed a unit to combat fake news?
A. US
B. Russia
C. Spain
D. UK

Answer and Explanation

Answer: D

UK has developed a unit to combat fake news.

Question 6:Arundhati Bhattacharya is the ex-Chairman of ___
A. ICICI
B. SBI
C. HDFC
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Arundhati Bhattacharya is the ex-Chairman of SBI.

Question 7:Stockton is a city in ___
A. Russia
B. USA
C. India
D. UK

Answer and Explanation

Answer: B

Stockton is a city in USA.

Question 8: ___ overtakes Reliance as most valued firm
A. TCS
B. CTS
C. Wipro
D. Infosys

Answer and Explanation

Answer: A

TCS overtakes Reliance as most valued firm.

Question 9: AICTE has allotted __ credits for summer internships
A. 10
B. 11
C. 13
D. 14

Answer and Explanation

Answer: D

AICTE has allotted 14 credits for Summer internships.

Question 10: India will face___ in quarter final of U-19 WC
A. Sri Lanka
B. England
C. Bangladesh
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: C

India will face Bangladesh in quarter final of U-19 WC.

Daily Current Affairs: 25 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24
Jan-25

Daily Current Affairs 25 january 2018 Current Affairs Quiz january 25 2018 Current Affairs Infographic