Current Affairs Quiz 30 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 January 2018

Question 1:Economic Survey states that India has __ million ‘unwanted’ girls
A. 18
B. 19
C. 20
D. 21

Answer and Explanation

Answer: D

Economic Survey states that India has 21 million ‘unwanted’ girls.

Question 2: Reliance Jio will purchase __
A. Vodafone
B. Idea
C. RCom
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Jio will buy Reliance Communications.

Question 3:Prakash Padukone is a ___
A. Swimmer
B. Tennis player
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Prakash Padukone is a tennis player.

Question 4: Benjamin Netanyahu is the PM of __
A. Iran
B. Lebanon
C. Israel
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Benjamin Netanyahu is the PM of Israel.

Question 5: Russia has accused __ of meddling in Presidential elections.
A. UK
B. Pakistan
C. US
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Russia accuses US of meddling in Presidential elections.

Question 6:Winter Olympics will be held in ___
A. N Korea
B. S Korea
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Winter Olympics will be held in S Korea.

Question 7:Prakash Padukone has been conferred with ______
A. Padma Bhushan
B. Padma Vibhushan
C. Padma Shri
D. Lifetime Achievement Award

Answer and Explanation

Answer: D

Prakash Padukone is conferred with BIA’s 1st Lifetime Achievement Award.

Question 8: Roger Federer won his __ Grand Slam.
A. 10th
B. 20th
C. 25th
D. 30th

Answer and Explanation

Answer: B

Roger Federer won his 20th Grand Slam Title.

Question 9: Tencent is a company from ___
A. China
B. US
C. Japan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Tencent is a Chinese company.

Question 10: India won U-19 WC semis against ___
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Sri Lanka
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

India won U-19 WC semis against Pakistan.

Daily Current Affairs: 30 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24
Jan-25Jan-26Jan-27Jan-28
Jan-29Jan-30