Current Affairs Quiz 4 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 January 2018

Question 1: Siddaramaiah is the CM of ___
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Siddaramaiah is the CM of Karnataka.

Question 2: Which city has been declared as open defecation free?
A. Vizag
B. Chennai
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

Hyderabad is declared as open defecation free.

Question 3: Which political party will launch new TV Channel and newspaper?
A. AAP
B. BJP
C. TDP
D. AIADMK

Answer and Explanation

Answer: D

AIADMK will launch new TV Channel and newspaper.

Question 4: Kulbhushan Jadhav is jailed in _____
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Kulbhushan Jadhav is jailed in Pakistan .

Question 5: In which country are power prices negative ?
A. India
B. Germany
C. Dubai
D. California

Answer and Explanation

Answer: B

The power prices are negative in Germany.

Question 6: Harba is a missile belonging to ____
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Harba is a missile belonging to Pakistan.

Question 7:Salil Parekh is the CEO of ___
A. Reliance
B. Infosys
C. CTS
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: B

Salil Parekh is the CEO of Infosys.

Question 8: SRL Diagnostics has reached a revenue of ___ cr
A. Rs. 1k
B. Rs. 2k
C. Rs. 3k
D. Rs. 4k

Answer and Explanation

Answer: A

SRL Diagnostics hits a revenue of Rs.1k cr.

Question 9:Which team has entered IPL after 2 years?
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Royal Challengers Bangalore
D. Kings XI Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

CSK enters IPL after 2 years.

Question 10: Rohit Sharma belongs to ____
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Royal Challengers Bangalore
D. Kings XI Punjab

Answer and Explanation

Answer: A

Rohit Sharma belongs to Mumbai Indians.

Daily Current Affairs: 4 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4

Daily Current Affairs 4 january 2018 Current Affairs Quiz january 4 2018 Current Affairs Infographic