Current Affairs Quiz 21 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 June 2018

Question 1: The ____ International Yoga Day was held at the Forest Research Institute campus in Dehradun, Uttarakhand Prime Minister performed Yogaasan.
A. 3rd
B. 5th
C. 6th
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

The 4th International Yoga Day held at the Forest Research Institute campus in Dehradun, Uttarakhand. Prime Minister performed Yogaasan, Pranayama and Dhyan with about 50,000 yoga enthusiasts and volunteers at the Forest Research Institute campus.

Question 2: What is the Capital of Suriname?
A. Dushmambe
B. Paramaribo
C. Minsik
D. Bagoda

Answer and Explanation

Answer: B

Suriname is a small country on the north-eastern coast of South America. It’s defined by vast swaths of tropical rainforest, Dutch colonial architecture and a melting-pot culture. On its Atlantic coast is the capital, Paramaribo

Question 3: A total of ______ villages of Haryana have achieved star ranking under ‘7-Star Gram Panchayat Rainbow Scheme’?
A. 1120
B. 1122
C. 1121
D. 1123

Answer and Explanation

Answer: A

A total of 1,120 villages of Haryana have achieved star ranking under ‘7-Star Gram Panchayat Rainbow Scheme’ launched in January 2018 by Chief Minister Manohar Lal.

Question 4: Who is the CEO of JPMorgan Chase?
A. Jaime Anderson
B. Jamie Dwyer
C. Jamie Dimon
D. Jamie Sargent

Answer and Explanation

Answer: C

JPMorgan Chase’s CEO: Jamie Dimon (31 Dec 2005–Present)

Question 5: What is the name of Military Exercise between Russia-India?
A. Indra
B. Varuna
C. Ru-Ind
D. Surya Kiran

Answer and Explanation

Answer: A

Russia-India military exercise name is Indra.

Question 6: Where are the headquarters of L’Oréal ?
A. Paris, France
B. Grenoble, France
C. Clichy, France
D. Lyon, France

Answer and Explanation

Answer: C

Clichy, France is the head quarter of L’Oréal .

Question 7: SBI MD B Sriram has been appointed the CEO of IDBI Bank in place of _________ who was recently made the Deputy Governor of RBI.
A. KB Jain
B. BK Jain
C. MK Jain
D. CP Jain

Answer and Explanation

Answer: C

SBI MD B Sriram has been appointed the CEO of IDBI Bank in place of MK Jain who was recently made the Deputy Governor of RBI.

Question 8: Ronaldo is the _____ highest international goal-scorer.
A. Second
B. First
C. Third
D. Forth

Answer and Explanation

Answer: A

Ronaldo surpassed Hungarian legend Ferenc Puskas (84).Ronaldo is now the second highest international goal-scorer

Question 9: Singer Akon belongs to which country?
A. Senegal
B. Ghana
C. Kenya
D. Cuba

Answer and Explanation

Answer: A

Singer Akon belongs to Senegal .

Question 10: What is the full form of ‘D’ in IDBI Bank?
A. Department
B. Development
C. Develop
D. Departmental

Answer and Explanation

Answer: B

IDBI Bank (Industrial Development Bank of India) was established in 1964 by an Act of Parliament only to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgling Indian industry.

Daily Current Affairs: 21 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21

Daily Current Affairs 21 June 2018 Current Affairs Quiz June 21 2018 Current Affairs Infographic