Current Affairs Quiz 22 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 March 2018

Question 1: Which airport has been ranked as world’s best airport?
A. Bangalore
B. China
C. Singapore
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Singapore Changi Airport is ranked as the world’s best airport.

Question 2: Maldives has lifted state of emergency after ____
A. 15 days
B. 25 days
C. 35 days
D. 45 days

Answer and Explanation

Answer: D

The Maldives lifts the state of emergency after 45 days.

Question 3:_____ has admitted bombing Syrian nuclear reactor in 2007.
A. US
B. UK
C. Pakistan
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: D

Israel admits bombing Syrian nuclear reactor in 2007.

Question 4: Tax-free gratuity has been raised to ___
A. Rs.10 lakh
B. Rs.15 lakh
C. Rs.20 lakh
D. Rs.25 lakh

Answer and Explanation

Answer: C

Tax-free gratuity is raised to Rs.20 lakh.

Question 5: Ola has been ranked _____ in the list of preferred companies by Indians.
A. 6th
B. 10th
C. 14th
D. 16th

Answer and Explanation

Answer: D

Ola ranked 16th in the list of preferred companies by Indians.

Question 6:West Indies qualified for 2019 WC after winning against ___
A. England
B. India
C. Australia
D. Scotland

Answer and Explanation

Answer: D

West Indies qualified for the 2019 World Cup after beating Scotland in the WC Qualifier tournament.

Question 7:The theme of international World Water day 2018 is:
A. Why Waste Water?
B. Water and Energy
C. Nature for Water
D. Better Water, Better Jobs

Answer and Explanation

Answer: C The theme in 2018: Nature for Water explores how nature can be used to overcome the water challenges of the 21st century.

Question 8: Bangalore airport has been ranked as the ___ best airport in the world.
A. 23rd
B. 34th
C. 54th
D. 64th

Answer and Explanation

Answer: D

Bangalore airport has been ranked as the 64th best airport in the world.

Question 9: Abdulla Yameen Abdul Gayoom is the President of ____.
A. Japan
B. Maldives
C. Hong Kong
D. Greece

Answer and Explanation

Answer: B

Abdulla Yameen Abdul Gayoom is the President of Maldives.

Question 10: Which company is developing its own blockchain related technology?
A. Microsoft
B. Google
C. Facebook
D. LinkedIn

Answer and Explanation

Answer: B

Google is developing its own blockchain related technology.

Daily Current Affairs: 22 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26

Daily Current Affairs 22 March 2018 Current Affairs Quiz March 22 2018 Current Affairs Infographic