Current Affairs Quiz 4 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 March 2018

Question 1: Manik Sarkar is the CM of ____
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: D

Manik Sarkar is the CM of Tripura.

Question 2: PB Acharya is the Governor of _____
A. Meghalaya
B. Manipur
C. Nagaland
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: C

PB Acharya is the Governor of Nagaland.

Question 3:Dhammapada are the preachings of _____
A. Lord Krishna
B. Lord Buddha
C. Dalai Lama
D. Valmiki

Answer and Explanation

Answer: B

Dhammapada are the preachings of Lord Buddha.

Question 4: Dinesh Karthik is a ____
A. Snooker player
B. Sprinter
C. Cricketer
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: C

Dinesh Karthik is a cricketer.

Question 5: Who is the Vice Captain of KKR ?
A. Gautam Gambhir
B. Robin Uthappa
C. Virat Kohli
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Robin Uthappa is the Vice Captain of KKR.

Question 6: Which state in India has elected a hung assembly after recent elections?
A. Meghalaya
B. Tripura
C. Nagaland
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Meghalaya elected a hung Assembly with the ruling Congress emerging as the single largest party after winning 21 seats out the 59 that went to polls last month.

Question 7: Which country pays parents to send daughters to school?
A. Algeria
B. Nigeria
C. Albania
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Nigerian govt pays parents to send daughters to school.

Question 8:Which actor-politician has recently won a Lifetime Achievement Award in UK?
A. Hema Malini
B. Jaya Bachchan
C. Shatrughan Sinha
D. Raj Babbar

Answer and Explanation

Answer: C

Actor-politician Shatrughan Sinha has been honoured with a lifetime achievement award for his contribution to the fields of arts and politics at a ceremony in the UK’s Parliament complex

Question 9:Shahzar Rizvi is a ____
A. Swimmer
B. Shooter
C. Wrestler
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: B

Shahzar Rizvi is a shooter.

Question 10: Serious fraud body has recently sought information from which healthcare company?
A. Hinduja
B. Max
C. Apollo
D. Fortis

Answer and Explanation

Answer: D

The SFIO has sought information and documents from Fortis Healthcare.

Daily Current Affairs: 4 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4

Daily Current Affairs 4 March 2018 Current Affairs Quiz March 4 2018 Current Affairs Infographic