Current Affairs Quiz 16 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 May 2018

Question 1:Which railway has introduced panic button for women ?
A. Northern
B. Southern
C. Western
D. North Eastern

Answer and Explanation

Answer: D

North Eastern Railways introduced panic button for women.

Question 2: Om Prakash Kohli has been given additional in-charge of which state?
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Om Prakash Kohli is given additional in-charge of Madhya Pradesh.

Question 3:Which country has topped the list of ‘forced marriage’ nations ?
A. China
B. India
C. Afghanistan
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan topped the list with 439 cases.

Question 4: VK Singh is the Minister of State for ___.
A. External Affairs
B. I&B
C. Urban Development
D. Finance

Answer and Explanation

Answer: A

VK Singh is the Minister of State for External Affairs.

Question 5: How many nations have opened embassy in Jerusalem ?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: A

2 nations have opened embassy in Jerusalem.

Question 6: Which is the 2nd nation to open embassy in Jerusalem ?
A. US
B. Russia
C. China
D. Guatemala

Answer and Explanation

Answer: D

Guatemala is the 2nd nation to open embassy in Jerusalem.

Question 7:Ericsson filed insolvency plea over ___
A. Reliance Jio
B. Bharti Airtel
C. Reliance Communications
D. Vodafone-Idea

Answer and Explanation

Answer: C

Ericsson filed insolvency plea over Reliance Communications.

Question 8:Which company has set up block chain based trade network?
A. TCS
B. CTS
C. Infosys
D. Accenture

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys sets up block chain based trade network with 7 private banks.

Question 9: KKR is __ on the IPL 2018 table.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

KKR is 3rd on the IPL 2018 table.

Question 10: Syndicate bank has posted its biggest loss in __ years.
A. 8
B. 9
C. 10
D. 11

Answer and Explanation

Answer: B

Syndicate bank posts its biggest loss in 9 years.

Daily Current Affairs: 16 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17

Daily Current Affairs 16 May 2018 Current Affairs Quiz May 16 2018 Current Affairs Infographic