Current Affairs Quiz 18 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 May 2018

Question 1: Which is India’s cleanest city ?
A. Bangalore
B. Bhopal
C. Indore
D. Chandigarh

Answer and Explanation

Answer: C

Indore emerged as India’s cleanest city.

Question 2: Which among the following is the best performing state in Swachh Survekshan-2018 ?
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Jharkhand

Answer and Explanation

Answer: D

Jharkhand is declared as the best performing state.

Question 3: Mark Tully worked as a reporter at ___
A. NDTV
B. CNN-IBN
C. BBC
D. Republic TV

Answer and Explanation

Answer: C

Mark Tully worked as a reporter at BBC.

Question 4: Who among the following proposed the privatisation of space stations?
A. Angela Merkel
B. Emmanuel Macron
C. Donald Trump
D. Gina Haspel

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump proposed the privatisation of space station.

Question 5: Which bank has launched 2525?
A. Axis
B. HDFC
C. ICICI
D. YES

Answer and Explanation

Answer: D

YES Bank launched an initiative 2525.

Question 6: Suzanne Scott has been named as the CEO of ___
A. BBC
B. Fox News
C. CNN-IBN
D. NDTV

Answer and Explanation

Answer: B

Suzanne Scott is named as the CEO of Fox News.

Question 7: Reliance Communications shares have surged by __
A. 35%
B. 45%
C. 55%
D. 65%

Answer and Explanation

Answer: D

RCom shares surged by 65%.

Question 8: RCB is in __ position in IPL 2018.
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: C

RCB is in 5th position in IPL 2018.

Question 9: Bhopal has been ranked __ in Swachh Survekshan-2018 results.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Bhopal ranked at 2 in Swachh Survekshan-2018 results.

Question 10: Valtteri Bottas of Mercedes finished __ in the Spanish Grand Pix 2018.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Valtteri Bottas of Mercedes came 2nd in the race.

Daily Current Affairs: 18 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12
May-13May-14May-15May-16
May-17May-18

Daily Current Affairs 18 May 2018 Current Affairs Quiz May 18 2018 Current Affairs Infographic