Current Affairs Quiz 5 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 May 2018

Question 1:Which Congress leader has promised to waive off farmer loans ?
A. Siddharamaiah
B. Sonia Gandhi
C. Rahul Gandhi
D. G. Janardhan Reddy

Answer and Explanation

Answer: C

Rahul Gandhi has promised to waive off farmer loans.

Question 2:Internet has been suspended in which Indian city?
A. Ajmer
B. Aligarh
C. Ahmedabad
D. Gandhinagar

Answer and Explanation

Answer: B

Internet is suspended in Aligarh amid protests in University.

Question 3: Which state’s students will get extra marks if their parents vote ?
A. Punjab
B. Haryana
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Students in Karnataka will be awarded extra marks.

Question 4: Which country’s child population has fallen ?
A. China
B. India
C. Japan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

Japan’s child population falls to 1.5 cr.

Question 5:N Korea went forward by __ to unify with S Korea
A. 10 mins
B. 15 mins
C. 30 mins
D. 45 mins

Answer and Explanation

Answer: C

North Korea went forward by 30 mins.

Question 6:Alibaba has posted a __ rise in net profit.
A. 17%
B. 27%
C. 37%
D. 47%

Answer and Explanation

Answer: D

Alibaba posts a 47% rise in net profit.

Question 7:California has become world’s____ largest economy.
A. 3rd
B. 4th
C. 5th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: C

California becomes 5th largest economy.

Question 8:Which Indian has slammed highest T20 sixes ?
A. Rohit Sharma
B. Virat Kohli
C. MS Dhoni
D. Suresh Raina

Answer and Explanation

Answer: A

Rohit Sharma slammed 301 sixes.

Question 9:Which is the 2nd largest economy in the world ?
A. US
B. India
C. China
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

China is the 2nd largest economy in the world.

Question 10:US provided Temporary Protected Status to Hondurans since _____
A. 1986
B. 1999
C. 2006
D. 2015

Answer and Explanation

Answer: B

US provided Temporary Protected Status to Hondurans since 1999.

Daily Current Affairs: 5 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 5 May 2018 Current Affairs Quiz May 5 2018 Current Affairs Infographic