Current Affairs Quiz 7 May 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 May 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 May 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 May 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 May 2018

Question 1:Which city will host Festival of Bharat ?
A. Mumbai
B. Pune
C. Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Delhi will host Festival of Bharat.

Question 2: Ajeevika and Kaushal Vikas Melahas been organized in ____
A. Rourkela
B. Roorkie
C. Bhubaneshwar
D. Sambalpur

Answer and Explanation

Answer: C

The Mela has been organized by Skill India in Bhubaneshwar.

Question 3: Finance Ministers of __ non-BJP ruling states are set to meet.
A. 5
B. 6
C. 7
D. 13

Answer and Explanation

Answer: B

Finance Ministers of 6 states are set to meet.

Question 4: Which country launched APSTAR-6C satellite?
A. US
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China launched APSTRA-6C satellite.

Question 5:Which country recently held elections after 9 yrs ?
A. Libya
B. Japan
C. Lebanon
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: C

Lebanon holds Parliamentary elections after 9 yrs.

Question 6:Putin has been sworn-in as Russian President for __ term
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Vladamir Putin sworn in for the 4th term.

Question 7:Putin won the elections with __ of votes.
A. 56%
B. 66%
C. 76%
D. 86%

Answer and Explanation

Answer: C

Putin won the elections with 76% of votes.

Question 8:ADB projects __ growth in India for 2019-20.
A. 7.4%
B. 7.5%
C. 7.6%
D. 7.7%

Answer and Explanation

Answer: C

ADB projects 7.6% growth in India for 2019-20.

Question 9:Which of the following made highest bid for Ruchi Soya?
A. Aashirvad
B. Patanjali
C. Red Label
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali made the highest bid for Ruchi Soya.

Question 10: Star Khel Mahakumbh has been launched in _____
A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Star Khel Mahakumbh is launched in Himachal Pradesh.

Daily Current Affairs: 7 May

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2018
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7

Daily Current Affairs 7 May 2018 Current Affairs Quiz May 7 2018 Current Affairs Infographic