Current Affairs Quiz 30 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 November 2017

Question 1: Winter Olympics 2018 will be held in ___
A. Dubai
B. Thailand
C. S.Korea
D. USA

Answer and Explanation

Answer: C

Winter Olympics 2018 will be held in S.Korea.

Question 2: Sergey Brin is the co-founder of ___
A. Facebook
B. Microsoft
C. Alphabet
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Sergey Brin is the co-founder of Alphabet.

Question 3: India’s GDP growth in September has been___
A. 6.1%
B. 6.2%
C. 6.3%
D. 6.4%

Answer and Explanation

Answer: C

India’s GDP growth in September is 6.3%.

Question 4: How many Indians have pledged to donate blood on Facebook?
A. 30 lakh
B. 40 lakh
C. 50 lakh
D. 60 lakh

Answer and Explanation

Answer: B

40 lakh Indians have pledged to donate blood.

Question 5: Which terrorist group has called for attacks in India?
A. LeT
B. JeM
C. Al-Qaeda
D. ISIS

Answer and Explanation

Answer: C

Al-Qaeda calls for terrorist attacks in India.

Question 6: Jeff Bezos is the founder of __
A. Facebook
B. Amazon
C. Google
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: B

Jeff Bezos is the founder of Amazon.

Question 7: Ravichandran Ashwin has been ranked ____ in ICC Test bowler rankings
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Ravichandran Ashwin is ranked 4th in ICC Test bowler rankings

Question 8: Common Wealth Games 2018 will be held in __
A. Japan
B. India
C. Australia
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Common Wealth Games 2018 will be held in Australia.

Question 9: World’s 1st stadium that can be reassembled will come up in___
A. Dubai
B. Qatar
C. Russia
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: B

World’s 1st stadium that can be reassembled to come up in Qatar.

Question 10:FIFA World Cup 2022 to be held in ___
A. Dubai
B. Qatar
C. Russia
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: B

FIFA World Cup 2022 to be held in Qatar.

Daily Current Affairs: 30 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22Nov-23Nov-24
Nov-25Nov-26Nov-27Nov-28
Nov-29Nov-30

Daily-Current-Affairs-30-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-30-2017-Current-Affairs-Infographic