Current Affairs Quiz 4 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 September 2018

Question 1: When was International Cricket Council formed?
A. 1909
B. 1939
C. 1885
D. 1951

Answer and Explanation

Answer: A

International Cricket Council:- Headquarters – Dubai, CEO – Dave Richardson, Formed on 15 June, 1909.

Question 2: Where is the head quarter of UN World Tourism Organisation (UNWTO)?
A. Grenoble
B. Madrid
C. Barcelona
D. Zurich

Answer and Explanation

Answer: B

Zurab Pololikashvili is Secretary-General of UNWTO. UNWTO Headquarters in Madrid, Spain.

Question 3: Pick the wrong option about Bangladesh?
A. PM- Sheikh Hasina
B. Capital- Dhaka
C. Currency- Bangladeshi Rupiah
D. Bank- Sonali bank

Answer and Explanation

Answer: C

Currency- Bangladeshi Taka.

Question 4: What is the capital of Cyprus ?
A. Nicosia
B. Cyprus City
C. Sofia
D. Lima

Answer and Explanation

Answer: A

Cyprus Capital: Nicosia, Currency: Euro.

Question 5: NITI Aayog was formed on _______________.
A. 1st January,2015
B. 1st March,2015
C. 1st July,2015
D. 1st April,2015

Answer and Explanation

Answer: D

NITI Aayog:- Formed on 1st April,2015, Headquarters – New Delhi, Chairman – Narendra Modi, CEO – Amitabh Kant.

Question 6: Raja Bhoj International Airport is located in _____________
A. Indore
B. Gwalior
C. Bhopal
D. Jabalpur

Answer and Explanation

Answer: C

Raja Bhoj Airport is the primary airport serving Bhopal in the state of Madhya Pradesh, India. It is located in Gandhi Nagar area which lies 15 km north-west of Bhopal city.

Question 7: RSL Kharkiv International challenge was held in Kharkiv, __________
A. Russia
B. Croatia
C. Ukraine
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

RSL Kharkiv International challenge was held in Kharkiv, Ukraine.

Question 8: Lewis Hamilton is a British racing driver of __________
A. Mercedes
B. Ferrari
C. Porsche
D. Maserati

Answer and Explanation

Answer: A

Lewis Hamilton is a British racing driver of Mercedes.

Question 9: __________ will be the CEO and Executive Director of WPP plc.
A. Mark Read
B. Mark Anthony
C. Mark Willis
D. Mark Boucher

Answer and Explanation

Answer: A

Mark Read will be the CEO and Executive Director ED to the company.

Question 10: Who is the current Director General of Border Security Force?
A. K F Rustamji
B. K K Sharma
C. M K Meena
D. B L Meena

Answer and Explanation

Answer: B

Mr K F Rustamji IPS was the first Director General of Border Security Force from 21 July 1965 to 30 September 1974 and current Director General is Mr K K Sharma IPS since 29 February 2016.

Daily Current Affairs: 4 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4

Daily Current Affairs 4 September 2018 Current Affairs Quiz 4 September 2018 Current Affairs Infographic