Current Affairs Quiz 6 September 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 September 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 September 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 September 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 September 2018

Question 1: Who is the Chairman of Coffee Board of India?
A. M.S. Boje Gowda
B. M.S. Swaminathan
C. G.V. Malvikar
D. S.V. Karmakar

Answer and Explanation

Answer: A

M S Boje Gowda, a third generation planter from the country’s key coffee growing region of Chikmagalur is the Coffee Board Chairman.Coffee Board of India is headquartered in Bengaluru, Karnataka.

Question 2: What is the capital of Kazakhstan ?
A. Turkistan
B. Mascot
C. Dushanbe
D. Astana

Answer and Explanation

Answer: D

Kazakhstan Capital:- Astana . Currency:- Kazakhstani tenge.

Question 3: Where is the headquarter of Internet Society – A Non-profit organization?
A. India
B. Japan
C. UK
D. USA

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Reston, Virginia, United States || President, Chief Executive Officer: Kathryn Brown || Formation: December 11, 1992 || Founded: 11 December 1992.

Question 4: __________ beat UAE by two wickets and qualified for the Asia Cup 2019.
A. Hong Kong
B. Nepal
C. UAE
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Hong Kong beat UAE by two wickets and qualified for the Asia Cup.

Question 5: Saurabh Chaudhary claimed the junior _____ air pistol gold at the ISSF World Championships.
A. 10m
B. 20m
C. 40m
D. 50m

Answer and Explanation

Answer: A

Saurabh Chaudhary claimed the junior 10m air pistol gold at the ISSF World Championships.

Question 6: ______________ will be the new franchise of David Beckham in MLS USA.
A. AC Miami CF
B. Inter Milan CF
C. Inter Miami CF
D. AC Milan CF

Answer and Explanation

Answer: C

Inter Miami CF will be the new franchise of David Beckham in MLS USA.

Question 7: S&P BSE Private Banks Index was launched by __________.
A. Russia Index Pvt Ltd
B. Eurasia Index Pvt Ltd
C. Asia Index Pvt Ltd
D. China Index Pvt Ltd

Answer and Explanation

Answer: C

S&P BSE Private Banks Index was launched by Asia Index Pvt Ltd.

Question 8: HDFC ERGO has launched __________ – A Cyber Insurance Policy for the individual.
A. C@Secure
B. Z@Secure
C. E@Secure
D. I@Secure

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC ERGO has launched the E@Secure – A Cyber Insurance Policy for the individual.

Question 9: Adobe Systems-A Computer software company has signed a MoU with Skill Development Ministry to launch the _________.
A. Adobe Digital Disha
B. Adobe Digi Disha
C. Digital Disha Adobe
D. Digi Disha Adobe

Answer and Explanation

Answer: A

Adobe Systems-A Computer Software Company has signed a MoU with Skill Development Ministry to launch the Adobe Digital Disha.

Question 10: M. Venkaiah Naidu to visit _________ to address the 2nd World Hindu Congress.
A. UK
B. USA
C. Canada
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: B

M. Venkaiah Naidu to visit USA to address the 2nd World Hindu Congress.

Daily Current Affairs: 6 September

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
September-1September-2September-3September-4September-5
September-6

Daily Current Affairs 6 September 2018 Current Affairs Quiz 6 September 2018 Current Affairs Infographic